Product groep:
bedden-bedbodems

Hoe zit een pocket matras in elkaar?

bedden-bedbodems

Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). De zakjes zijn gemaakt van een synthetisch non-woven materiaal en de stalen veren van staaldraad. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk kan aanpassen aan de druk die er op wordt uitgeoefend en dat de veren niet in elkaar verstrikt raken. Om het hele ‘pakket’ met pockets wordt een schuimrubber omlijsting (rand) aangebracht om de pockets bij elkaar te houden. Deze schuimrubber omlijsting is gemiddeld 10 tot wel 15 cm dik waardoor je bij een eenpersoons matras al minimaal 20 cm ruimte verliest! Meestal is deze omlijsting harder dan de tegendruk die de veren bieden maar als de omlijsting zachter is, is dat nog vervelender omdat je dan het gevoel krijgt van het bed te rollen (vallen) als je te dicht op de rand ligt.

Het aantal veertjes in de matras bepaalt hoe nauwkeurig de matras zich kan aanpassen aan uw lichaamsvorm hoewel de afdeklagen dan wel soepel moeten zijn. Pocketvering matrassen zijn leverbaar met respectievelijk 150, 200, 250, 300 en 500 veertjes per vierkante meter. Dit aantal bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van de matras. Hoe meer veren er per vierkante meter in de matras zitten, des te beter wordt het lichaamsgewicht over de matras verdeeld. De stevigheid of soepelheid van de veer wordt bepaald door de hoeveelheid draaiingen en de dikte van de staaldraad.

Zones in een pocketveer matras

Een dikke draad (meer materiaal) heeft meer weerstand en is dus steviger dan een dunnere draad. Op deze manier worden de verschillende ‘zones’ van een pocketvering matras gemaakt. De zachtere zones zitten op schouder- en heuphoogte zodat de matras daar verder in kan veren bij hetzelfde gewicht. Op deze manier wordt het mogelijk de wervelkolom recht te houden bij het slapen op de zij. Het is echter niet zo eenvoudig een perfecte pocketvering matras te vinden, omdat deze zachtere zones voor iedereen op een verschillende hoogte zouden moeten zitten. We zijn tenslotte allemaal anders gebouwd en hebben ook allemaal verschillende lichaamslengtes. Daarnaast heeft de schuimrubber omlijsting geen zone verdeling.

De afdeklagen van pocket matrassen

Boven op de pockets komen altijd een of meerdere afdeklagen. Deze afdeklagen absorberen lichaamsvocht, bieden comfort en zorgen ook voor gewichtsverdeling. Kwaliteitsverschillen in deze afdeklagen bepalen een groot deel van het comfort en levensduur van de matras. Mogelijke afdeklagen zijn: polyether, latex, eventueel perfolatex, koudschuim,traagschuim of een combinatie daarvan. Hoe beter en dikker de afdeklagen, hoe meer comfort het matras zal bieden maar hierdoor neemt ook de punt elasticiteit af.

Bron;http://www.matras.info/pocketmatrassen.php

0